Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Tuesday, June 16, 2009

Award dari frodo..



FRODO telah memberi award ni pada syah..
Syukran, syukran jazilan...

jadi ada tugas untuk diselesaikan..

Tugas 1: Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link. (done!)
Tugas 2: Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

Syah terpaksa melanggar rulez yg ditetapkan..
Syah nak semua followers ambik..
sape2 yg singgah kt blog ni silalah ambik...

MySpace MySpace

isnin lepas syah pergi tengok citer..
JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK

citer oklah.. beselah komedikan.. asal leh gelak oklah..
3 bintang utk citer ni...

Thursday, June 11, 2009

Dapat award lagi...


cik epa (Color.Of.My.Life) telah memilihku utk dpt award ni...
sungguh terharu sekali.. heheheh.. sebelum tu ada task..

Task 1:

Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

Udah wat..


Task 2:

Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

1.
Taman Kirana Lagenda
2.
Arab Wang zi
3.
Homosapienz
4.
Aku adalah aku
5.
Metaga's Villa
6.
'Aqila Diaries
7.
Suka Duka
8.
Bila Arjuna berbicara
9.
Khalifah Bumi Allah
10.
Asyraf1995
11.
Ketiak mumasam
12.
B'Jue Corner
13.
Tin Susu
14.
Myra's Site
15.
kimisai

Aku dah pilih dah.. ikutkan ati nk pilih semua tp dah nak 15 org..
jd aku pilihlah 15...

Assalamualaikum...... sekali thanks cik epa..

Tuesday, June 9, 2009

Sepi!!? Hahaha..

Teringat plak kt citer sepi arahan khabir bhatia..
bagi aku citer tu berkesan dr filem2 melayu lain..
Walaupun filem melayu masih ditahap tu..
Aku ttp sokong..
Tapi bila tgk wayang pn mesti aku tgk citer barat gak..
skang tggu transformers dan harry porter..

tapi aku bkn nk citer ttg filem..
Aku sepi...
Sikit2 agak nyelah..
Terasa aku masih ingin nk melangkah ke alam
sekolah menengah balik..
Bkn bermakna aku nk masuk form 6..
tp biler msk U nnt..
suasana pasti berubah..
tiade lg bdk2 dorm yg giler, klaka, bengap skit, lurus skit..
malam minggu gi tgk bola kt tv1..
pastui tgk cite omputeh skali..
mencapap kt bangunan aspuri..
sembang2 dgn cikgu..
ponteng2 klas cikgu garang beramai-ramai..
kongsi2 cerita dgn member biler cikgu xmsk klas..
fly2 waktu mlm.. tempah nasi lemak..
sakat2 bdk pompuan..
kluar bndr round2 satu bndr..
gi main futsal dgn geng technic crew..
study sampai waktu malam...
mkn2 waktu malam..
tgk tv smpi larut mlm..
gi perpustakaan waktu mlm..
tu semua dah berlalu..
akan adakah peristiwa itu lg..
dan dgr member2 dgn citer awek masing2..
terutama Ikhwan..
gaduh2 skit..
lawan2 dlm bilik air..
basuh baju ramai-ramai..
scodeng dgn teropong muhaimin dak2 form 4..
dan lepak2 kt surau..

yg paling best beta ttg bidang kitaorg amb ik..
awam baguslah.. mekanikal pentinglah..
elektrik betterlah..
tiba-tiba akaun pn nak jugak..
mesin rambut sampai botak sorg2..
pastu kena rotan dgn warden..
sebab xbgn subuh dan dorm kotor..
pastu dlm kelas...
citer2 tulah..
couple2 skit..
kutuk2 skit..
gurau2 skit..
semua delah..

Klas aku pn ada baju tema sendiri..
Isma yg design dgn aku..
warna pn kiteorg pilih..
tp xdelah smpi camni.. teacher slh pilih warna ungu..

walaupepun.. hidup kena pndg kedepan bkn kebelakang..
salam... adios.. huh??! Adoyai...

Saturday, June 6, 2009

Tolong ajar..

Saya ni masih baru dalam wat blog..
Byk benda xtahu..
jd sy nak mintak tolong ajar..

Award ni sy ambik dari blog kirana dan homosapiens..

terima kasih sebab bagi award ni.. walaupun blog ni xseberapa kan...
terima kasih kerana menyapport blog ni..

Wednesday, June 3, 2009

yang berlalu..

Sekarang aku dah lupakan apa yg berlalu..
Aku akan teruskan perjuangan..
Sesungguhnya aku bersyukur kepada Allah kerana
aku masih lagi dapat bernafas pada hari ini..

MySpace MySpace

Semalam aku keluar..
ingat nak wat medical check up..
tapi lambatlah..
aku wat lain kalilah..
masih ada masa..
kalau aku sempat.. Insyaallah...

kali ni aku keluar dgn syahir..
yelah dia je yg tggl..
ikhwan dah gi matrik..
mirul plak jauh..
tp xpe r.. masih ade member..
hahahah..
klu xde pn aku masih ada supporter di belakang..
my family r.. especially my sis..
hahahahahahah..
lame dah aku xgelak panjang..
terasa nak ketawa kuat2..
mase budak2 dulu..
skarg dah tue..
Aku dah start merepek..

berbalik semalam..
syahir dah wat medical check up..
tp dia bengang sbb dia disahkan rabun warna..
aku rabun xkisah sgt..
dia nak wat semule utk cuci rekod..
aku teman dia cari kemeja semalam..
maklum r dia dpt kos management officer..
kena jaga penampilan..
aku kos kejuruteraan jer..

asyik tolong dia pilih baju kemeja..
aku pn dok intai t-shirt polo..
last2 aku pn turut berbelanja skali..
t-shirt tu haRGA rm28 setelah penat mintak kurang..
tapi abang aku kater baju tu mahal..
adoyai.. aku mmg xreti nak beli r..

MySpaceMySpace

pas siap shopping..
syahir dgn aku gi tgk wayang..
cerita klaka lah..
boleh tenangkan jiwa..

MySpace MySpace

aku gi tgk A night at the museum 2..
citer tu oklah.. cam biase kelebihan org barat wat filem..
aku pn tggu2 bile malaysia boleh nak wat filem canggih2 ni..

aku ske lyn2 citer klaka.. sebab aku boleh ketawa...
abis citer aku dgn syahir gi cc jap..
nak wat ptptn..
aku leh tp syahir xleh plak..
pastu kiteorg blk umah..
mase kt kp tibe2 mak tepon..
diaorg dah blk kampung..
aku tggl dgn abg aku..
yelah dia keje..

MySpace MySpace

Ahad lepas isma tepon aku..
lame gak aku ckp dgn dia dekat 1 jam..
beselah dia gune line..
isma msk poli..
byk gak kitaorg ckp..
dulu dia keje sawit jap..
skang bukak kedai burger...
ada gak kater2 dia yg membantu..

oklah.. MySpace

MySpace
skang aku lyn 2 lagu ni.. best r..




Tuesday, June 2, 2009

BEBASKAH AKU???


AKU putus asa?? give up??
no.. no..

Aku cuma nak cari tempat yang aku selesa..
salahkah aku?? ataupun aku xlayak..
Keputusan aku untuk keluar dari
Program satu tahun itu mendapat tentangan hebat..
keluarga aku menyanggah keputusanku..
salah aku ke?? bile aku keluar dari ketidak selesaan aku..
mungkin aku terburu-buru..
atau aku sendiri tak pasti..
apa aku cari.. apa yang aku mahu..

aku sudah 18 tahun.. sejak bulan satu lagi..
sudah cukup umur..
tidak mampukah aku membuat keputusan sendiri..
i know my family want something better dari yg aku dpt skarang..
aku ini bukanlah secerdik madihah.. bukanlah segenius ady putra..
aku cuma biase-biase...
kadangkala aku terpikir adakah aku masih belum matang menilai erti kehidupan yang sebenar...
tapi aku ada akal untuk berpikir demi kebaikan diri..
aku cuba tenangkan diri..
mungkin kluarga aku masih menganggap aku masih lagi budak kecik..
masih perlu diajar itu ini..
masih belum mampu berdiri dikaki sendori..
aku rase aku sdh cukup matang bila aku cuba mengambil risiko pada masa depan aku..
kita tak tahu apa akan berlaku esok hari.. tapi kita akan perbaiki apa yang berlaku semalam..
mungkin keputusan aku tidak cukup better.. utk mereka..
tp cukup utk aku..
ape pun hidup inilah yg akn mengajar aku..
untuk menjadi better.. and better... and and better...
BEBASKAH AKU???
seperti burung.. tapi aku manusia punya batas..

biarlah semua itu telah berlalu..
ahad lepas aku tengok wayang untuk hilangkan beban difikiran aku..
serbna sedikit dapatlah hilang sedikit..

oklah citer ni..
aku bagi 4 bintang..
N pun ada kt saner..
dia xtau pun aku kuar kt tempat tu....