Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Thursday, December 3, 2009

Jom baca!!

Assalamualaikum...

Hari ni aku nak bercerita ttg sebijik buku yg bagi aku best..
Best tahap apa?
dewa?cipan? best lagi dari tu.
buku yg dapat membuka minda aku yg agak kesempitan..
semua ada..
cukup lgkap..
bab sosial,budaya,politik dan semuanya...

Buku ni aku baru beli semalam..
dan aku khatamkan arini..
aku ni beli buku dah best.. cpt jer abis..
walaupun aku tak suka baca buku rujukan apatah lagi buku teks..
tp kalau buku lain tu aku bacalah..
dlu masa skolah menengah aku ske baca majalah..
majalah apa? dewan siswa dan fokus spm..
tu dlu sbb berganti dgn detektif conan and penyiasat remaja..
pastu aku ske baca buku harry porter versi bahasa indon dan melayu..

Dan skarang aku ske baca buku novel..
bukan cintan2 punya..(mgkn kadang2)
Aku dah merepek plak..

Okay buku apa yg best sgt smpi aku ajak korg baca..
buku ni best lgpn dekat dgn kehidupan aku..
ttg seorang guru dan pelajar2 nakalnya dia asrama penuh..(Aku xsekolah sbp, teknik jer)
buku ni ditulis AD MIZRAI terbitan PTS publication..
tajuknya GTO : GURU TERHEBAT OLAN
harganya rm17.90..

comform korang xrugi...
cover ni dia nampak budak2..
tp ceritanya orang dewasa baca..
skurang-kurangnya minda korang lebih terbuka dari sebelumnya..
aku bagi buku ni 4.5/5 bintang...
aku jd pengulas buku plak.. heheh..

Assalamualaikum..

4 comments:

5291 said...

wow..brp ringgit buku ni??
hahaha...
citer dier lebih kurg great teacher onizuka...GTO??

mR.sYaH said...

rm17.90 jer.. adalah sikit jer.. tp mmg gempaq r bacanya.. citer ni tajuk samer tp isi dia len..

jejaka anggun said...

kejap lagi nak mulekan pembacaan buku body2body.... ada berani?

mR.sYaH said...

uiks buku per 2?? cam menarik.. nak pinjam boleh x pakcik?