Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Sunday, December 13, 2009

Aku bersyukur dengan apa aku dapat..

Assalamualaikum..

Beberapa hari yang lalu..
Satu waktu yang aku nantikan..
Yang buat jantung aku berdegup dengan kencang..
sekali..

Result aku dah kuar..
Dan aku xdapat dekan..
yang aku inginkan..
tapi aku terimalah..
malah aku bersyukur..
walaupun xdpat dekan..
xleh naik pentas (member aku ckp)
aku terima..

sekurang-kurangnya..
boleh hidup lagikan kat saner..
just fizik yang buat pointer aku down..
sungguh mendukacitakan..
apsallah aku lemah subjrk ni..
ke aku ni momentum lemah sangat..
ataupun energy xkuat..
ataupun force xleh nak tampung aku..
ataupun cas electricity dalam badan tak cukup..
ataupun potential aku berkurangan..
apalah aku merepek ni..

Apa2 pun masih ada 5 sem utk diteruskan..
dan aku akan perbaiki kelemahan aku tuk sem ni..
pada sem depan..
harap penyakit malas aku ni akan sembuh...
apsal penyakit malas ni dtg time study jer..
time makan ke, tgk tv, main internet..
xdelh plak nak datang mgkn sbb setan ske kcu aku time tukan..
jahat tul setan ni..
hasutlah aku time makan..
skurang2nya aku leh kurus..
ada faedah..

Sesungguhnya aku xboleh mengalah..
aku bersyukur apa aku dapat..
dan aku kena usaha kuat..
sebab aku xgenius..
aku budak biase-biase jer..

oklah.. ingat nak tgk citer santaulah..
menghilangkan duka lara dalam hati ni..
mana tahu ada hantu yg dapat hiburkan hati..
hahah.. ok..

Assalamualaikum...

5 comments:

Seri said...

teruskan usaha. perjalanan masih panjang

jejaka anggun said...

utk menjadi bangsa yg maju dan berjaya kita hendaklah sentiasa bekerja kuat n jgn ada langsung sikap malas dlm diri. harap maklum.

mR.sYaH said...

seri: thanks seri..

pakcik jejaka anggun: nasihatmu kuterima dengan rela hati, pakcik jejaka. thanks!

5291 said...

perjalanan masih panjang..
ko masih bujang..
jgn risau memanjang..
rilek la jang..
hihihi..

mR.sYaH said...

annaz: betul2.. bujang2 ni lah kena enjoy.. hahah..