Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Saturday, November 28, 2009

Bila Bencana Datang..

Assalamualaikum...

SElamat Hari Raya Aidil Adha kepada semua..
tahun ni wat korban tak?
semoga kita dapat memahami erti sebenar hari raya qurban ini..

Dua hari lepas aku dan kakak aku,
pergi gsc kt ecm nk tgk movie..
dan citer bertuahnya 2012..
citer kiamat katanya..
citer tu mmg hebat giler CGI nyer..
tapi agak kelakar..
aku rase tu bkn kiamat tu..
tp just bencana besar..
kiamat separuh(ada ker?)
tp aku just enjoy pikiran hyper org puteh ni..
BIlalah citer melayu dpt wat CGI semantap ni..
aku kasi citer 3.5/5 bintang..



And lepas abis tgk citer tu..
kakak aku gi beli KFC utk adiknya yg kelaparan..
dan aku pulak pergi jln terjumpa kedai cd..
dan ter lihat CD papadom..
cepat keluar cd tu..
sbb xsempat tgk kt wayang sbb masa exam tu tayang..
aku pn beli citer papadom ditambah dengan momok the movie..

arini aku abiskan dua cerita tu..
apa yg aku xpro dlm filem yg just ske tgk kata..
papadom is okay..
momok is boring..
papadom itu ada pengajarannya..
ttg kasih sayang ayahkan..
"jgn emosi sgt dgn tanah"
aku bagi 4/5 bintang..


momok pulak..
satu dialog yg aku ske..
faizal af4 ckp "Bodohlah"
sedap bunyinya..
citer tu dulu aku tgk dlm cd telfilem..
just wat balik dgn pelakon lain kecuali aku rasa datuk aziz satar je kekal..
aku bagi 3/5 bintang..



dan tadi citer nur kasih dah tamat sudah..
akhirnya happy ending..
citer tu ok.. tp aku xtgk semua episod..
aku sempat tgk awal dgn last..
dan aku perasan muka tiz zaqyah tu mcm muka agnes monica..

Bila aku duk umah nilah aku wat..
tgk citer, main internet, main game..
pastu keluar dgn member2..

pastu tggu pulak buka sem baru...
oklah..

Assalamualaikum...

2 comments:

'AQILAH said...

cuti2 sekarang musim tengok cerita...:)

mR.sYaH said...

betul2..