Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Thursday, September 3, 2009

Jalan2 ke Jerantut... dan Merdeka..

  • Assalamualaikum...
Pada hari sabtu lepas..
kelas aku seramai 15 0rg..
8 pompuan dan 7 lelaki..
telah pergi ke Jerantut..
Untuk berbuka puasa di rumah lecturer BELL..
kami bertolak dari u kul 3.30..
dan sampai pukul 4.30..
dengan menaiki bas koperasi...
sungguh selesa..

Sampai kat bandar jerantut kami round2 dulu..
Agak besar dari bandar pusat..
Aku walaupun dilahirkan dan dibesarkan di Pahang..
tapi inilah first time aku menjejakkan kaki ke Jerantut..
Tempat first kami sampai.. adalah bazar Ramadhan..
Okay2 gak mknn kt situ.. mat Salleh pun ramai kat situ..
nak berbuka sekali kot...
dan kami pn lepak disebuah kedai kain.. just duduk2 borak2 dgn kakak2 kt situ..
dan aku still walking dan terjumpa KFC..
Fuh lamer giler x baham menda alah 2..
tp bulan pose kan... aku thn jer nafsu..
Kat rumah Sir dah sediakan byk mknn..

jam dah kul 5.30..
Asyraff pn tepon Sir srh ambik kitaorg....
dalam kul 6 Sir sampai..
Sir punggah bdk2 pompuan dulu..
Anak sir punggah bdk2 laki..
Aku, amin dgn lin lpk2 dlu..
xcukup muatan...

Sampai kt rumah Sir kul 6.15..
Terus gi solat Asar..
Pastu startlah membantu apa2 yg patut..
yg patut je r..

sapira, asyraff, reha rahman dan mira sibuk mengopek buah salak..


pipah, anak pompuan sir, jannah dan sarah sedang bersiap sedia....
aku dan ain duk main2 buai dlu sementara tggu berbuka..


amin dan reha sempat plak bercanda kt tangga umah sir..
dengan Sapira pulak... makin puase makin buayer member aku sorang ni..

Ada yang tolong-tolong gak..
aku nak tolong tp xtau nk tlg aper..
just bwk anak sir gi main kt taman..
sblm berbuka..

Rahman sampai sakit pinggang.. sarah gelak sbb bru tlg skit Rahman 2..

Tp ada gak yg xpergi..
Sebab nak balik berbuka dgn Keluarga..


salah sorangnya si nik ni....

Semua budak lelaki bermalam dirumah Sir..
dak2 pompuan diantar pulang..
Esoknya tengahari itu kami plak dihantar pulang..
Laptop aku plak rosak..
so gi antar repair dlu..

Malam itu plak ada sambutan Kemerdekaan..
Aku pergi dgn saufi n seraf n ain..
Amin ponteng...

Agak ramai gak org mlm 2..
mgkn sbb kupon kot.. heheheh..

dan akhirnya aku balik..
dan tidur awal..
sebab laptop aku rosak..
xleh tgk full house..
xpe r..

ok. Assalamualaikum..

No comments: