Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Tuesday, June 2, 2009

BEBASKAH AKU???


AKU putus asa?? give up??
no.. no..

Aku cuma nak cari tempat yang aku selesa..
salahkah aku?? ataupun aku xlayak..
Keputusan aku untuk keluar dari
Program satu tahun itu mendapat tentangan hebat..
keluarga aku menyanggah keputusanku..
salah aku ke?? bile aku keluar dari ketidak selesaan aku..
mungkin aku terburu-buru..
atau aku sendiri tak pasti..
apa aku cari.. apa yang aku mahu..

aku sudah 18 tahun.. sejak bulan satu lagi..
sudah cukup umur..
tidak mampukah aku membuat keputusan sendiri..
i know my family want something better dari yg aku dpt skarang..
aku ini bukanlah secerdik madihah.. bukanlah segenius ady putra..
aku cuma biase-biase...
kadangkala aku terpikir adakah aku masih belum matang menilai erti kehidupan yang sebenar...
tapi aku ada akal untuk berpikir demi kebaikan diri..
aku cuba tenangkan diri..
mungkin kluarga aku masih menganggap aku masih lagi budak kecik..
masih perlu diajar itu ini..
masih belum mampu berdiri dikaki sendori..
aku rase aku sdh cukup matang bila aku cuba mengambil risiko pada masa depan aku..
kita tak tahu apa akan berlaku esok hari.. tapi kita akan perbaiki apa yang berlaku semalam..
mungkin keputusan aku tidak cukup better.. utk mereka..
tp cukup utk aku..
ape pun hidup inilah yg akn mengajar aku..
untuk menjadi better.. and better... and and better...
BEBASKAH AKU???
seperti burung.. tapi aku manusia punya batas..

biarlah semua itu telah berlalu..
ahad lepas aku tengok wayang untuk hilangkan beban difikiran aku..
serbna sedikit dapatlah hilang sedikit..

oklah citer ni..
aku bagi 4 bintang..
N pun ada kt saner..
dia xtau pun aku kuar kt tempat tu....



2 comments:

kirana said...

Kene faham betul2 erti bebas nih, dik! Jgn sampai kebebasan yg diimpikan merosak diri sendiri.

mR.sYaH said...

ye kak kirana.. bebas lebih2 pn xleh gak..