Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Sunday, April 12, 2009

tanganku.. berbakat??

aku ni suka menulis.. kuat berkhayal dan macam-macam...
aku suka nk buat cerita yg best-best tulah aku suke tgk wayang dgn baca novel...
terbaru aku baca mantera hitam dan cinta kau dan aku..
wayang plak aku tengok cite knowing dan race to witch mountain..
aku selalu aku tengok wayang dengan memeber dan kakak akulah sebab dia yg support..
aku ni manelah ada duit..
memulanya aku tak suka baca novela ni sebab bila aku tengok novel yg tebal pun rase nak muntah nk bacanya...
yelah buku pelajaran pun malas nk baca tu yg dapat tiga butir tue..
pastu aku tengok kakak2 aku baca buku tu dgn tekun siap2 nangis lagi..
pastu aku rase bengong jer baca benda tu baik beli makanan kenyang perut aku.. tu badan yg besar ni makin membesar....
pastu aku ingat lagi sekolah menengah kena baca novel untuk subjek bm..
limpahan darah semur aku baca 5 bab pastu terus x baca2.
timulak kapal perang aku tak baca langsung..
ekspedisi lagi tiga bab lagi aku tak abiskan.
terminal tiga dua bab jer aku baca..
dan buat pertama kali buku seteguh kerang, eh bukan kerang karanglah.. aku baca abis.. satu transformasi yang baik kan???

pastu abis jer spm aku aku kerje kedai buku kt kuantan parade..
kedai tu macam2 ada macam astro.. aku ni jenis tak suke jaga barang2 alat2 tulis ini.. kan karang2 ada plak yang ilang.. tak pasal2 aku kene tuduh..
pastu aku pun jaga bahagian buku.. akukan ulat buku.. sambil menyerlam minum air sampai kembung..

pastu aku asyik tgengok buku pelajaran dah lepas pun.. aku siap offer customer beli buku nipis jer macam aku dulu.. watpe beli buku tebal2.. membazir jer isi same jer... kalau diaorang beli byk pun aku bukan dapat gaji lebihkan.. aku just nak tolong dioaorang... tak baikkan membazir..
satu hari ada sorang makwe tanye aku..

"Dik, buku ape yg best kat sini?"
mendengar soalannya lidahku kelu.. nak jawab ape mane aku tahu..
jawapan selamat semuanyer best...


oklah nanti aku sambung ayahku dah balik nak sembahyang maghrib plak...

No comments: