Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Monday, April 13, 2009

masalah..

siot betullah..
ada aku kasi penampar kat komputer ni...
asal lembab bebenor..

hah aku nak sambung cite semalam...
keje kat kedai buku tu...
aku keje kejap jer sebulan lebih2 jer..
ak
orang asyik tanyer aku buku ape best, novel pe best..
aku manelah tahu benda2 macam tueh.. kadang2 geram aku..
mentang2 keje kt kedain buku semua aku tahu..
satu hari ni bukan kata aku bawak tuahlah kat kedai buku tu tapi..
well tangan aku ni berdaulat..

dimulakan citerlah kan..
"Novel ape best kat sini?" tanya sorang mamat nieh.
aku pun pandang pelik kat dier..
"Eh, bukan abang baca, gf suruh beli."
lah aku tak cakap apa2 pun dia plak perasan..
aku pandang pelik sebab dia tanye aku ttg novel.. manalah aku tahu..
aku pun senyum murah rezeki mana tahu tokey naikkan gaji..

"Semua best, beli jer mana-mana pun" jawabku selamba.
mamat tu cam tak puas hati jer dgn jawapan aku..
kerut-kerut dahi lagi..
"Yelah yang mana paling best?" tanya dia lagi..
suara dia macam nak marah aku plak..
pehal orang tua ni?
"Saya ni mana tahu novel maner best, tak pernah baca pun.. teponlah gf tanyer."
aku pula jadi hot tapi cover sebbab tgokey tu asyik pandang aku tak puas hati..
aku buat muke macho sebab aku ni memang macho.. gamoknyelah..
"kan keje kat sini, novel apa orang selalu beli?" tak puas hati lagi mamat ni..
aku pun malas dah nak layan.. aku pun tarik satu novel tu huklur kat dier..
ANDAI ITU TAKDIRNYA.. novel nilah aku kasi..
aku pun sembang kat dia novel ni baguslah.. macam2 lagi.. lah
last2 mamat ni puas dgn kater2 aku.. siap senyum lagi senyum sumbing..

nak dijadikan lebih hangat lepas member tu beli buku tu terus han gat dipasaran..
mungkin sebab aku promosi.. member mungkin sibuk baca buku tueh siap kasi tahu oirg lagi kut..
pastu tetibe aku rase cam nak baca tapi rase macam malas..
tapi lepas aku dapat gaji sebanyak 550.. aku pun beli buku tu..
wah buku sedey rupenyer.. boleh lah..
pastu lepas xkeje aku pun bosan duk umah xtau nak watpe nak cari keje mals lah plak..
pastu aku jalan lah kat masjid besar..(jalan? bukanlah sembahyang jumaat)
aku pun pwergi ke hamid bross.. aku kan ulat buku..
jalan2lah dalam kedai tu pastu aku pown.. tertengok satu buku ni dan hati ku berkata cambest jer buku tu.. aku pun beli buku tu yg berharga RM16.00..
buku tu MANTERA HITAM..
wah buku ni memeang best tak sabar nak tun ggu sambungannyer.. buku ni memang bestlah...
sekarang ni aku nak beli buku meniti maut.. sedap buku tu aku tgk review kat blog sape ntah..

oklah aku pun suke gak menulis..
jd kalau nak baca tulisanku bolehlah pergi
www.penulisan2u.blogspot.com
cerpen jer aku tulis malaslah nak tulis panjang..
kalau nak baca tajuknyer...
Bukan isteri gelapku
cinta gila..

masalah aku skang duit dah habis wat lesen motor keta jadi aku sengketlah..
cam ner nak beli buku tu.....

p/s: citer kat atas byk aku sembang.. masalah aku sebenarnya xleh post cerpen aku.. bengang giler...



No comments: