Kawan-Kawan Si Kacak

klik sini

Friday, April 17, 2009

Harapanku..



Entah kenapa aku berasa lega..
mungkin ada sedikit bahgia untuk aku..
aku terpaksa menunggu beberapa hari..
arap-arap cita-cita aku selama ini tercapai..

semalam aku tengok forum perdana hal ehwal islam(dlm tv)
sebenarnya aku nak tengok citer antu smalam..
tapi ayah aku bukak jd aku pun tumpang tgk..
ada seorang doktor tu ckp(x ingat nama dr. tu)
dia ckap sesuatu yg aku kata interesting untuk dikupas..

"Orang yahudi ada 14 juta dalam dunia manakala orang islam ada
1.4 bilion."

menarik tak kata-kata kat atas? bagi aku memang menarik sesangat..
walaupun aku ni jenis malas baca surat khabar, malas tgk berite..
aku tahu gak ttg apa yg berlaku kat dunia kiter..

masih ingat apa yang berlaku kat GAZA?

mestilah ingat.. org yang duk bwh tempurung jer yg tak tahu..
bayangkanlah org yahudi ada 14 juta jer(malaysia pun ada 24 juta)
tapi mengapa diorang kuat?? kenapa Amerika pun diaorang boleh kuasai..
sedangkan orang islam ada 1.4 bilion.(byk tu wok)
mungkin sebab:
1. kerjasama
2. ilmu
3.tidak dengki pd bangsa sendiri
4. kecanggihan teknologi
5. orang-orangnya bijak belaka

aku rasa itu antara kemungkinannya..
sebenarnya kita pun boleh jadi macam diaorang(bukannya suruh membunuh)
tapi ada kekuatan seperti mereka..
aku ni pun bukan bijak sgt pun tapi just nak ckp jer..
masih lagi tergantung-gantung menunggu tawaran..
tapi yg pasti orang melayu mesti berubah
sebab aku tahu melayu boleh..
sekarang nipun aku pun masih dalam mood kecewa..
tp mungkin harapan yg ada ni mampu menggembirakan aku..
sampai satu saat aku ingin mengecapi sebuah kebahagian..
tapi bila??
entahlah aku hanya mampu menunggu..
sekurang-kurangnya sekarang aku bersyukur dgn hidupku..
aman dan damai..
okay, peace no war.. chow!!
Assalamualaikum......



No comments: